EN RESTAURANG? ETT BAGERI? ETT CAFÉ?

    När det kommer till att äta på Abrahamsgården har vi valt att göra det lite krångligt för oss. Vi får ofta höra att vi borde starta ett sommarcafé, eftersom det är då *underlaget* finns. Men vi vill inte bara bli ytterligare en säsongsverksamhet som stänger så fort turisterna lämnar. Hela idén med Abrahamsgården är att bidra till en levande landsbygd och det alternativa livet man kan leva här.

    Vi lagar mat och bakar bröd när familjen och säsongen tillåter. Vi har inga fasta öppettider, inte ens under sommaren, utan öppnar upp när vi tror att vi har något riktigt bra på gång. Ibland kommer det andra mathantverkare, kockar och bagare på besök som gör sin grej. Vi annonserar våra mat-tillfällen i god tid innan så att alla ska ha möjlighet att kunna komma hit.

    HANTVERKSBAGERI MED ERIK NORMARK

    Erik Normark har vunnit brons i Pizza-SM, jobbat som bagare på Printz Bageri i Stallarholmen och även hunnit med att baka en sväng i New York. Nu bor han 500 meter från oss och bakar surdegsbröd och bakverk på gården vid utvalda tillfällen. Som mest har han bakat över 700 bröd, bullar och kakor, men ibland tar det slut ändå. Se till att komma i tid! Mjölet kommer från Warbro kvarn. Mjölk, grädde och smör kommer från Järna Mejeri. Frukt och bär kommer från vår egen eller våra grannars trädgårdar. Kaffet kommer från Gamla Snickeriets Kafferosteri i Säter.

    Är ni en större grupp som vill boka gården för ett event?