Hantverkspasta på svenskt kulturspannmål

TOR-FRE:
VECKANS PASTA

Ink. nybakad focaccia + bladsallad + hantverkskaffe från Gamla Snickeriet Kafferosteri i Säter
140 SEK

LÖR:
SE HELGMENY PÅ PLATS

Vegetariskt alternativ finns alltid.
Endast drop-in.
Vi erbjuder take-away.

ÖPPETTIDER
Tor-Fre 11-14
Lör 11-15

Långt från restaurangtäta gator har vi öppnat en liten lokal pastarestaurang där vi tar tillvara på det svenska landskapet och kulturspannmålets historia. Vi tillverkar färsk pasta på KRAV-märkt Dalavete som växer 40 minuter från Abrahamsgården (Widichs Gård i Gustafs). Glöm den där solgula pastan du får i Italien, på våra tallrikar är den ljusbrun eftersom vetesorten vi använder är fylld med vitaminer, mineraler och fibrer. Istället för att försöka efterlikna andra länders matkultur (ingen av oss är italienare) vill vi skapa en upplevelse rotad i vår jord och vårt klimat. En tolkning av den svenska matkulturen i pastaform, typ.

Till pastan serverar vi naturviner från småskaliga producenter genom fantastiska naturvinhandeln Fria Viner. Öl från Oppigårds i Hedemora och naturcider från Hjulsjö 103 i Bergslagen. På andra sidan väggen i matsalen pressar vi vår egen äppelmust som vi erbjuder året om. När du läser det här har vi säkert tagit in något nytt kul och lokalt i dryckesväg!