Hantverkspasta på svenskt kulturspannmål
VECKANS PASTA
ink. nybakad focaccia + bladsallad + hantverkskaffe (Gamla Snickeriet Kafferosteri i Säter)
140 SEK
Vegetariskt alternativ finns alltid.
Endast drop-in.
Större sällskap än 6? Kontakta oss!
ÖPPETTIDER
Tor-Fre 11:00–14:00
Lör 12:00–15:00
Långt från restaurangtäta gator har vi öppnat en liten lokal pastarestaurang där vi tar tillvara på det svenska landskapet och kulturspannmålets historia. Vi tillverkar färsk pasta på KRAV-märkt Dalavete som växer 40 minuter från Abrahamsgården (Widichs Gård i Gustafs). Glöm den där solgula pastan du får i Italien, på våra tallrikar är den ljusbrun eftersom vetesorten vi använder är fylld med vitaminer, mineraler och fibrer. Istället för att försöka efterlikna andra länders matkultur (ingen av oss är italienare) vill vi skapa en upplevelse rotad i vår jord och vårt klimat. En tolkning av den svenska matkulturen i pastaform, typ.
Till pastan serverar vi naturviner från småskaliga producenter genom fantastiska naturvinhandeln Fria Viner. Öl från Oppigårds i Hedemora och naturcider från Hjulsjö 103 i Bergslagen. På andra sidan väggen i matsalen pressar vi vår egen äppelmust som vi erbjuder året om. När du läser det här har vi säkert tagit in något nytt kul och lokalt i dryckesväg!